Toni Nadal

Enginyer biomèdic especialista en 3D

Toni Nadal

Enginyer biomèdic especialista en 3D

PROYECT DEVELOPER

T'ajudo a crear, gestionar i analitzar tota mena de projectes innovadors

CONTACTA

ESPECIALITZAT EN FABRICACIÓ ADITIVA

Incorpora els meus més de 10 anys utilitzant tècniques de fabricació i impressió en 3D

CONTACTA

EXPERT EN PRODUCTE SANITARI

Capacitat per a la integració de la ISO-13485, marcatge CE i FDA

CONTACTA

R+D+I

Guanya el coneixement d´un doctorand en planificació quirúrgica mitjançant impressió 3D

CONTACTA

DOCENT I DIVULGADOR

Aprofita les meves habilitats comunicatives i la llarga experiència com a docent

CONTACTA

Qui sóc?

Sóc una persona emprenedora, que adora els reptes i no es rendeix fàcilment. Molt detallista i autodidacta, mai no deixo d’aprendre. Actualment estic ajudant a desenvolupar nous models de negocis basats en la fabricació additiva i fent un doctorat orientat a l’aplicació de les impressores 3D a quiròfans.

Des de sempre m’ha apassionat entendre com les coses funcionen. Per sort, he aconseguit que el meu hobby sigui la meva feina. Estar sempre atent ia l’avantguarda de la tecnologia em permet trobar solucions eficients. Els meus primers estudis van ser centrats en l’electrònica però de mica en mica vaig anar apropant-me a la mecànica i disseny 3D, passant per un màster en enginyeria biomèdica i un postgrau en especialista en productes sanitaris, encara que sempre guardo temps per seguir formant-me. He dissenyat i tret al mercat impressores 3D o fins i tot programes informàtics, com ara aquesta pàgina web que està dissenyada, gestionada i construïda íntegrament per mi.

Laboralment estic ajudant a crear, dur a terme i coordinar un pla de distribució equips d’impressió 3D a nivell nacional. D’altra banda, també he creat i estic gestionant a nivell regulatori i desenvolupant aplicacions un laboratori d’impressió 3D dins d’un hospital.

En definitiva, m’he enfocat a potenciar la meva capacitat per crear i entendre cada un dels elements que formen qualsevol tipus de producte per poder tenir un perfil ideal per gestionar o dirigir tota mena de projectes tecnològics.

PROJECT DEVELOPER

La meva virtut més gran és la capacitat de crear, desenvolupar i convertir en realitat tota mena de projectes innovadors. Per això em baso en l'eficiència a base de l'organització, l'anàlisi i l'automatització de processos. Integro tota mena de nous projectes dins de qualsevol empresa de forma òptima, ja que parteixo d'un coneixement profund de la tecnologia a nivell tècnic, incorporo habilitats de programació informàtica i el combino amb una perspectiva de visió empresarial. He creat els meus propis algoritmes basats en GTD que em permeten gestionar el temps de manera eficient. També domino les eines clàssiques de gestió: diagrames de flux, GANTT, CPM, DAFO, PERT o gestió de riscos. Per tant, sóc capaç d'integrar totes aquestes eines mitjançant fluxos automatitzats i creant PNT dins de tot tipus d'entorns de treball com OFFICE365 o SLACK.

ESPECIALITZAT A FABRICACIÓ ADITIVA

Fa més de 10 anys que la impressió 3D es va convertir en la meva passió i professió. Vaig començar creant i venent les meves pròpies impressores 3D i he acabat distribuint i treballant amb les empreses més capdavanteres: 3D SYSTEMS, STRATASYS o DESKTOP METALL entre d'altres. Tinc gran experiència en tot l'espectre de tecnologies 3D com l'extrusió, fotopolimerització, binder jetting, material jetting, làser sintering, metall sintering, fabricació per laminació, però també a CNC, injecció per emmotllament o escàners 3D entre d'altres. Els productes no tenen una solució universal de fabricació, cada procés de fabricació té avantatges i inconvenients. Per tant, com a expert en fabricació, sóc capaç de calcular el retorn de la inversió, temps, costos de tot tipus de solucions de fabricació.

EXPERT EN PRODUCTE SANITARI

Un dels sectors on més potencial té aplicar la impressió 3D és al món de la salut. Cada pacient és únic i poder proporcionar solucions a mida o personalitzades permet reduir temps i costos, millorant-ne la precisió i qualitat. Tinc experiència en tota mena de projectes mèdics per a solucions personalitzades com la fabricació de models mèdics, disseny d'una guies quirúrgiques o consultoria i assessorament per a laboratoris 3D a hospitals. La barrera principal de la medicina personalitzada és el desconeixement de la legislació i els procediments regulats pel marcatge CE. Com a especialista tinc experiència i coneixements de biomaterials, ISO-13485, regulació FDA i CE entre altres coses.

CONSULTOR I DOCENT

La meva gran experiència en fabricació additiva m'ha donat l'oportunitat de compartir el meu coneixement del 3D com a consultor i docent. Principalment ajudant empreses a integrar la fabricació additiva tant a nivell tècnic com estratègic. Però també m'ha permès aplicar aquest coneixement en una gran quantitat d'àrees diferents de la indústria. Per exemple, formant arquitectes a l'escola oficial d'arquitectes de Barcelona (COAC), o fins i tot a l'equip de professors d'universitat de la fundació Blanquerna per a aplicacions en docència. A l'àrea de salut he realitzat ponències i formacions tant per a metges com per a departaments sencers d'hospitals. Actualment sóc part de l'equip docent al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB).

HABILITATS

HABILITATS PROFESSIONALS

LIDERATGE
COMUNICACIÓ
TREBALL
APRENENTATGE
CREATIVITAT

Des del

2012
en la impressió 3D

Més de

0
projectes 3D completats

Més de

0
dissenys 3D creats

Més de

0
hores formant persones

A DESTACAR

Healthcare

Disseny 3D

Impressió 3D

Programació

Idiomes

Llicències

EXPERIÈNCIES