Toni Nadal

Enginyer biomèdic especialista en 3D

Toni Nadal

Enginyer biomèdic especialista en 3D

FABRICACIÓ ADDITIVA

Llarga trajectòria en la impressió 3D

CONTACTA

REGULATÒRIA Y NORMATIVA

Aplicació de la ISO-13485, marcatge CE i FDA

CONTACTA

SOLUCIONES ÍNTEGRAS

Planificació quirúrgica mitjançant impressió 3D

CONTACTA

R+D+I

Publicación de papers científicos

CONTACTA

Qui sóc?

Sóc una persona emprenedora, que adora els reptes i no es rendeix fàcilment. Molt detallista i autodidacta, mai deixo d’aprendre. Actualment estic fent un doctorat orientat a la regulació i seguretat de les impressores 3D en aplicacions mèdiques.

Des de sempre m’ha apassionat entendre com funcionen les coses. Per sort, he aconseguit que el meu hobby sigui el meu treball. Estar sempre atent i a l’avantguarda de la tecnologia em permet trobar les solucions eficients. Els meus primers estudis van ser centrats en l’electrònica però a poc a poc vaig anar apropant-me a la mecànica i disseny 3D, passant per un màster en enginyeria biomèdica i un postgrau en especialista en dispositius mèdics, encara que sempre guardo temps per seguir formant-me. He dissenyat circuits impresos, impressores 3D o fins i tot programes informàtics, com per exemple aquesta pàgina web que està dissenyada i creada integralment per mi.

En definitiva, m’he enfocat en potenciar la meva capacitat per crear i entendre cada un dels elements que formen qualsevol mena de producte per poder tenir un perfil ideal per gestionar o dirigir tota classe de projectes. Si vols conèixer-me una mica més, a continuació pots trobar una breu explicació de les meves habilitats i una línia temporal amb les meves experiències

ENGINYER BIOMÈDIC

Un dels sectors on més potencial té aplicar la impressió 3D és en el món de la salut. Cada pacient és diferent i poder proporcionar solucions a mida és una realitat que ja s'està implementant. La medicina personalitzada permet reduir temps i costos, millorant notablement la qualitat i experiència del pacient. Tinc experiència en tota classe de projectes mèdics per a solucions personalitzades com el disseny d'unes guies quirúrgiques o consultoria i assessorament per a laboratoris 3D en hospitals.

ESPECIALISTA EN 3D

Ha passat molt de temps des que la impressió 3D es va convertir en la meva passió i professió. Vaig començar creant les meves pròpies impressores 3D i he acabat treballant amb totes les tecnologies més punteres com les impressores 3D metàl·liques, CNC o escàners 3D entre d'altres. El principal repte és conèixer totes les variants de tecnologies 3D que existeixen i com implementar-se correctament en funció de les necessitats. Per tant, com a expert en fabricació additiva sóc capaç de calcular temps, costos i la forma òptima d'aplicar aquestes eines.

CONSULTOR

El principal problema de la medicina personalitzada és el desconeixement amb la legislació i els procediments regulats pel marcatge CE en impressió 3D. En tractar-se d'unes tècniques noves no només surten dubtes sobre aplicacions i equipament, també és fàcil trobar gent que per desconeixement realitza processos de forma irregular posant en risc la seguretat del pacient. Per evitar aquestes situacions he hagut d'adquirir coneixements de biomaterials, ISO-13485, regulació FDA i CE entre altres coses.

DOCENT

Gracias a toda esta experiencia acumulada me ha surgido la posibilidad de compartir y enseñar mi conocimiento del 3D en gran cantidad de áreas distintas, no sólo en salud. He realizado desde formación para empresas,ingenierías, arquitectos hasta a profesores de universidad. En el área de salud he realizado ponencias y formaciones tanto para médicos como para departamentos enteros de hospitales. Por ejemplo en el colegio oficial de médicos de barcelona (COMB) o para el Hospital Universitario de Son Espases en Palma de Mallorca.

HABILITATS

HABILITATS PROFESSIONALS

LIDERATGE
COMUNICACIÓ
TREBALL
APRENENTATGE
CREATIVITAT

Des del

2013
en la impressió 3D

Més de

0
projectes 3D completats

Més de

0
dissenys 3D creats

Més de

0
hores formant persones

A DESTACAR

Healthcare

Disseny 3D

Impressió 3D

Programació

Idiomes

Llicències

EXPERIÈNCIES

VEURE MÉS

CONTACTA