FABRICACIÓ ADDITIVA

Llarga trajectòria en la impressió 3D

CONTACTA

REGULATÒRIA Y NORMATIVA

Aplicació de la ISO-13485, marcatge CE i FDA

CONTACTA

SOLUCIONS ÍNTEGRES

Planificació quirúrgica mitjançant impressió 3D

CONTACTA

R+D+I

Publicació de papers científics

CONTACTA

DOCENT

Formació d'alumnes en impressió 3D

CONTACTA

Qui sóc?

Sóc una persona emprenedora, que adora els reptes i no es rendeix fàcilment. Molt detallista i autodidacta, mai deixo d’aprendre. Des de sempre m’ha apassionat entendre com funcionen les coses. Per sort, he aconseguit que el meu hobby sigui el meu treball. Estar sempre atent i a l’avantguarda de la tecnologia em permet trobar les solucions eficients.

Els meus primers estudis van ser centrats en l’electrònica però a poc a poc vaig anar apropant-me a la mecànica i disseny 3D, passant per un màster en enginyeria biomèdica, encara que sempre guardo temps per seguir formant-me. He dissenyat circuits impresos, impressores 3D o fins i tot programes informàtics, com per exemple aquesta pàgina web que està dissenyada i creada integralment per mi.

En definitiva, m’he enfocat en potenciar la meva capacitat per crear i entendre cada un dels elements que formen qualsevol mena de producte per poder tenir un perfil ideal per gestionar o dirigir tota classe de projectes. Si vols conèixer-me una mica més, a continuació pots trobar una breu explicació de les meves habilitats i una línia temporal amb les meves experiències. Si vols conèixer els meus projectes, pots fer-ho des del meu bloc personal orientat a la impressió 3D.

ENGINYER BIOMÈDIC

Un dels sectors on més potencial té aplicar la impressió 3D és en el món de la salut. Cada pacient és diferent i poder proporcionar solucions a mida és una realitat que ja s'està implementant. La medicina personalitzada permet reduir temps i costos, millorant notablement la qualitat i experiència del pacient. Tinc experiència en tota classe de projectes mèdics per a solucions personalitzades com el disseny d'unes guies quirúrgiques o consultoria i assessorament per a laboratoris 3D en hospitals.

ESPECIALISTA EN 3D

Ha passat molt de temps des que la impressió 3D es va convertir en la meva passió i professió. Vaig començar creant les meves pròpies impressores 3D i he acabat treballant amb totes les tecnologies més punteres com les impressores 3D metàl·liques, CNC o escàners 3D entre d'altres. El principal repte és conèixer totes les variants de tecnologies 3D que existeixen i com implementar-se correctament en funció de les necessitats. Per tant, com a expert en fabricació additiva sóc capaç de calcular temps, costos i la forma òptima d'aplicar aquestes eines.

CONSULTOR

El principal problema de la medicina personalitzada és el desconeixement amb la legislació i els procediments regulats pel marcatge CE en impressió 3D. En tractar-se d'unes tècniques noves no només surten dubtes sobre aplicacions i equipament, també és fàcil trobar gent que per desconeixement realitza processos de forma irregular posant en risc la seguretat del pacient. Per evitar aquestes situacions he hagut d'adquirir coneixements de biomaterials, ISO-13485, regulació FDA i CE entre altres coses.

DOCENT

Gracias a toda esta experiencia acumulada me ha surgido la posibilidad de compartir y enseñar mi conocimiento del 3D en gran cantidad de áreas distintas, no sólo en salud. He realizado desde formación para empresas,ingenierías, arquitectos hasta a profesores de universidad. En el área de salud he realizado ponencias y formaciones tanto para médicos como para departamentos enteros de hospitales. Por ejemplo en el colegio oficial de médicos de barcelona (COMB) o para el Hospital Universitario de Son Espases en Palma de Mallorca.

HABILITATS

HABILITATS PROFESSIONALS

LIDERATGE
COMUNICACIÓ
TREBALL
APRENENTATGE
CREATIVITAT

La passió per la tecnologia és fonamental per estar a l’avantguarda, una característica bàsica per oferir solucions eficients. M’agrada mantenir-me informat de nous avenços i noves aplicacions. Amb coneixements d’electrònica, programació, mecànica, disseny 3D gaudeixo entenent com s’han fabricat, dissenyat i com funcionen tota mena d’objectes. Sempre curiós, intent no deixar mai d’aprendre.

He fet un màster oficial en enginyeria biomèdica de 120 crèdits ECTS i l’he complementat amb un postgrau d’expert en productes sanitaris. En el màster vaig adquirir una formació avançada en diferents àrees de la disciplina, permetent tant l’especialització acadèmica com la professional i la iniciació en tasques investigadores. En el postgrau vaig adquirir un coneixement més profund en la reguladora i normativa dels productes sanitaris.

Cada vegada és més comú complementar amb la impressió 3D qualsevol mena de treball o procés. Començant per professors a dissenyadors de productes, passant per metges o fins i tot arquitectes. El principal repte és conèixer totes les variants de tecnologies 3D que hi ha i les seves limitacions. Segons la ISO / ASTM 52900 existeixen 11 tecnologies diferents, però dins de cadascuna hi ha variants i cada vegada hi ha nous avenços i mètodes d’impressió 3D nous. Com a expert en fabricació additiva sóc capaç de calcular temps, costos i la forma òptima d’aplicar qualsevol de les eines d’impressió 3D.

La combinació del coneixement en impressió 3D i de les eines CAD m’ha permès construir tota classe de projectes interessants. He format part del desenvolupament d’una impressora 3D gegant d’1 metre cúbic i dues impressores 3D (SLA) d’alta resolució, entre altres coses. He assessorat i dissenyat peces d’una cadena de muntatge per reduir costos, he restaurat objectes aplicant tècniques 3D que es donaven per comandes, he dissenyat trofeus per a un lliurament de premis o fins i tot he dissenyat làmpades. La capacitat d’entendre el funcionament de la impressió 3D, coneixements de circuits elèctrics, de disseny i de materials em permet aplicar la solució com la suma de diferents punts de vista.

Des del

2013
en la impressió 3D

Més de

0
projectes 3D completats

Més de

0
dissenys 3D creats

Més de

0
hores formant persones

A DESTACAR

Healthcare

Disseny 3D

Impressió 3D

Programació

Idiomes

Llicències

EXPERIÈNCIES

VEURE MÉS

CONTACTA